vorm- en kleurkwaliteiten in de kunst
een fenomenologisch onderzoek naar het gebruik van vorm en kleur
Paul Brunton - A search in secret India


In zijn boek "A search in secret India" doet Brunto verslag van zijn bezoek aan de Indiaase astroloog Sudhei Babu. Het maakt duidelijk hoe Indiërs astrologie zien.

In de stad Benares komt Brunton in 1936 deze astroloog tegen, die zijn horoskoop trekt en een aantal treffende feiten weet te beschrijven uit het verleden van Brunton.

In de loop van deze ontmoetingen komt het inzicht van de astroloog naar voren, en Brunton schrijft daar uitgebreid over in zijn boek.

Enkele markante uitspraken daaruit zijn: 

"Men zal de astrologie nooit kunnen begrijpen, als men de leer van de wederegeboorte niet aanneemt en dat het lot de mens bij iedere geboorte volgt."

"De goede of slechte daden, die iemand in een vorig leven verricht heeft, zullen in dit of anders in volgende levens overeenkomstig beloond of gestraft worden. "

"De onvermijdelijke gevolgen van de vroegere daden bepalen je lot. De planeten en hun standen registreren enkel deze lotsbestemming. Waarom dat zo is? Ik kan het niet zeggen."

Het zijn dus niet de planeten en de aspekten die een gebeurtenis veroorzaken, ze begeleiden het alleen. Een goede astroloog kan je daarin helpen deze gebeurtenissen te begrijpen.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Lijst met albums
Beeldhouwers

Stijlen, vormen en materialen

Schilders

Stijlen, vormen en kleuren, materialen

Categorieën
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl